Tuesday, November 8

mimosvěty

praha je přirozené prostředí. neutrální? tisíckrát stejné cesty, výjimečnost zaniká. poznávání je dávné a nekonkrétní. byla tu vždycky. byla jsem tu vždycky.
na druhé straně opaky. protiklady. intenzity. a bolest. každá cesta do brna měla a má význam. důvod. vždycky se těším. emocionální příjezdy, různorodé odjezdy. bylo a bude. scent of the past, jako minule, vyskočit z vlaku do deště. ale v brně přeci neprší... vykořeněnost a apatie.
noc první, po tmou. čtyři hodiny odpoledne. je čas vstát, je čas koupit víno. setkání apo - jako loni. vlastně se nic nezměnilo. pít, abych necítila tolik. pít, abych cítila vůbec něco. víno koluje, hrají floydi, šedivý koberec v klubovně příjemně škrábe. a přece -
a přece, loni. uplynuly celé věky. a stejně raději obecně mlčím. nevzpomínám. ještě nebo už. tehdy? intenzivní. šťastné. jednoduché.
někdy ke třetí ráno v polospánku a poloopilosti debata o tom, jestli si ženy vybírají muže podle peněz. (nepochybuju o tom, že některé ano, ale to mi nebrání brát to celé smrtelně vážně a hádat se, že to tak není. sice si své argumenty tak docela nevybavuju, ale vím jistě, že jsem měla pravdu.)
kontury. mlha. příjemné ráno, odporné kafe, havrani na kraví hoře.
noc druhá: bowling. třikrát druhá. v hlavě shine on you, pořád dokola. a pak ztráta odpovědnosti, některé věci jsou stejné, zůstávám ráda. večer na privátě, lost in translation, černá kočka bílý kocour, víno, něco je skvělé a hlavně smích a něco je špatně, asi já. atmosféra? hlavně nevnímat.
drink up, dreamers, you're running dry.
zvířenost. a usazení. vlak, mlha, ztráta reality: cesta trvá přes tři hodiny a já vydržím většinu toho času zírat z okna. do mlhy. jak moc se stromy musí přiblížit, aby byly vidět? jak moc jasné můžou být barvy v listopadu?
brno... setrvačnosti se meze nekladou. v hlavě, v pohybu, v slzách.

No comments: