Sunday, September 24

z archivu

nemám sílu psát.
question: why was 6 afraid of 7? answer: because 789.
áno, sekce neftipných ftipů na okounu je občas příjemným zdrojem pobavení. moderní komunikace: bsk postuje svoje přeřeky v klubu přeřeků a posílá mi je na telefon; já si čtu neftipné ftipy a posílám je jemu. jednou se budeme muset přestat podivovat nad vývojem civilizace.
ještě jednou k nickovi hornbymu a dlouhé cestě dolů: pro vnímavé lidi je těžší jen tak přežívat, říká kdesi jeden z hrdinů.
na tom něco bude. ale co je v dnešní době přežívání? možná všechno... a možná nic, protože my, právě tady a právě teď žijeme. jestli se svět zvrtne, zvrtne se celý. ale my tady v evropě, přeze všechno, máme strašně moc štěstí. (což mě po expě vyděsilo; návrat do "civilizace", kde najednou vypadá všechno fádně, má hrozný dopad na psychiku. všechno je ploché, tudíž bezúčelné a zbytečné a tudíž beze smyslu.) a stejně máme příliš mnoho času na rýpání se ve vlastních problémech a řešíme spoustu věcí jen protože můžeme.
včera jsem v tramvaji viděla dva lidi s kočárkem. mohlo jim být tak osmnáct devatenáct. měli dítě a snubní prsteny. může být člověk opravdu šťastný až když nemá na výběr? až když mu okolnosti vymezí jen jednu jedinou cestu ze které utéct by bylo zbabělstvím?

No comments: