Monday, January 29

čím víc sněží tydlidum

tím víc sněží tydlidum. kdo jako dítě nečetl medvídka pú, je pro budoucí život podobně diskvalifikovaný jako ten, kdo nečetl třeba malého prince. chybí mu obrovská dávka fantazie a hravosti.
ale včerejší nadpis dneska neplatí, pozdě bycha honit. taje, i u nás, kde bylo sněhu hodně a kde byly na sněhu nakreslené obrazce z plotů a lamp.
naštěstí. nesnáším zimu.

5 comments:

Anonymous said...

Kdo nesnáší zimu, je diskvalifikovaný více než ten, co nečetl Medvídka Pú, jelikož ve sběhu je ukryto takové množství fantazie a hravosti, že to musí naplnit každého citlivého člověka.

Anonymous said...

em ok g: V tom případě jsem opravdu hodně necitlivý člověk bez špetky fantazie :)

Anonymous said...

a máš to :)

Anonymous said...

r1 - Neznám tě a tak nemohu posuzovat, nakolik jsi necitlivý, bez špetky fantazie. Pokud bys ale vymyslel nějaké originální a citlivě účinné řešení globálního oteplování, pak vše odvolám. Přece není normální, aby zima trvala týden a půl, nad tím se musí pozastavit i ti, co zimu nesnáší.:-(

Anonymous said...

Pokud je mi známo, tak v Evropě by se globální oteplování mělo projevit spíš ochlazením vlivem slábnutí golfského proudu. Nejsem ale klimatolog, jen ekolog . Pravda je, že konkrétně příroda české republiky je charakteristická právě klimatickými extrémy (viz např. J. Sádlo, D. Storch: Biotopy České republiky). Ostatně už samo slovo normální už evokuje normální distribuci, tedy stochastické rozdělení.
Samozřejmě netvrdím, že globální oteplování neexistuje, podíl člověka na něm je ale podle mého názoru složitější, než se obvykle v médiích tvrdí. Některé lidské aktivity (odlesňování, prach, aerosoly v atmosféře ... viz V. Cílek, Vesmír 76, 5, 1997/1 ) mohou naopak působit i proti němu. Hlavně je ale vědecky těžko prokazatelný - máme jen jedno opakování v podobě jedné zeměkoule.
A v neposlední řadě je potřeba zdůraznit, že žijeme z hlediska historie zemského klimatu v období extrémně chladném, a tak je oteplení na přirozenou („normální“) hladinu jen otázkou času.
(omluvám se za dlouhý a pozdní komentář)