Tuesday, May 23

nejvyšší čas

item one: box. check. item two: sun. wow, that's a big check.
začít.
to zlé období je už zase tady. vyhlašuju proto embargo na slova začínající na z. ítra píšu dva ápočtové testy a ve čtvrtek taky dva.
au.
víkend byl flákací.
v pátek večer jsme leželi s bsk na gauči, popíjeli porstké a zasvěceně debatovali o tom, která postava v lostu je nejlepší (já bych vám to i řekla, ale počkám, až ta mánie přijde i do čech :). asi do čtyř.
v sobotu moje sestra "oslavila" osmnáct. ten čas letí. (uvozovky, protože u nás doma se v podstatě neslaví. zapíjím akorát já, a to mimo rodinné kruhy a většinou navíckrát - když už mám slavit, chci kolem sebe kamarády, chci něco připravit, třeba kýbl bowle, chci si to užít. asi mám potlačované hostitelské pudy. tak mě napadá, že bych mohla začít plánovat jak, s kým a kde letos. a kolikrát. no nic.) sestra se tvářila uraženě, když zjistila, že nedostala žádné velké překvapení (co taky dát někomu, jehož koníčky spočívají v sezení před televizí/před zrcadlem?) - i když nesrovnatelný s výrazem, který prý měla, jak vyprávěl táta, poté, co zjistila, že pro ni (tedy ani pro mě) naši nechystají žádné 'věno', prostě nějaký obnos, až vypadneme z baráku. chudinka. (nechápu, jak k něčemu takovému mohla dojít.)
neděli jsem proflákala vyplňováním shlédnutých filmů na čsfd. večeře s dž a el, výborný steak v mexické restauraci - a domů.
prostě nuda, ohraničovaná špatným svědomím z blížícího se kouškového. au podruhé.
nejvyšší čas ačít něco dělat.

8 comments:

Anonymous said...

Věno? To u nás ještě funguje? V pomínám si, jak jsem byla v šoku, když mi kamarádka vyprávěla, že její babička jí ke svatbě shromažďuje povlečení, ubrusy, áclony a tak. Nečekala jsem, že by to ještě někdo považoval a samo řejmost.

Osobně bych se možná cítila trochu uražená, kdyby mi otec něco takového nabí el - není snad věno ve své podstatě určitý obnos peně a nějaké ty hmotné statky, které se věnují budoucímu manželovi a to, že si nás pověsí na krk?

e*v said...

"z" jen na začátku slov. :)

já to myslela s nadsázkou. ona totiž za ním přišla, jestli jako já a ona dostaneme nějaké peníze, třeba až se odstěhujeme. a očekávala poměrně vysoká čísla, což nechápu kde vzala, když je u nás jasná filozofie příliš nešetřit, protože peníze akorát trácejí hodnotu... :) ale to má z těch seriálů typu, eh, růžová ahrada.

e*v said...

a ještě technická: mně kdyby se někdo snažil vnutit povlečení nebo třeba nádobí z dob minulých a starších, tak mu ukousnu ucho! já chci nové, barevné věci, ne socrelovou jednotvárnost a šeď.

Anonymous said...

no dnes uspesne jedna a ceka me uz taky jen jedna .kouska, tak hodne chuti do uceni ;)

Anonymous said...

Nechtěla jsem tě pokoušet :)

Pokud by mi někdo nabízel nádobí ze starověku, tak po něm jdu všema deseti! To by bylo věno!

e*v said...

ehm, měla jsem zcela konkrétně na mysli a) hromadu bílých talířů (ty by mi ale stejně nikdo nedal, protože se jaksi používají)
b) odporné nádobí po babičce s nechutnými ornamenty a nevkusnými zlatými ozdobami. blé.

středověké nádobí bych neodmítala, ale nějak ho nemáme :)

Anonymous said...

teda kde jsi tohle vzala...?? :|

Anonymous said...

mluvím s rodiči...